TCA i EMDR

La Gemma és una jove de vint i set anys, filla única, que actualment viu en una petita casa amb la seva parella, Lluïsa.

Experiència traumàtica familiar, l'origen del trastorn d’alimentació.

El cas té una història tràgica: els progenitors es van separar quan la Gemma tenia cinc anys. Des de llavors va viure amb el pare. La mare portava una vida irregular, dominada per la recerca de drogues. El menyspreu del pare per la seva exdona va limitar la relació entre la filla i la seva mare. Ja amb la Gemma gran la seva mare es va suïcidar.
Després de la mort tràgica de la seva única filla va ser l'avi qui va establir contacte amb nosaltres demanant que tractéssim la neta, oferint-se a pagar la teràpia.

Atenció psicològica per identificar la complexitat de les causes en un trastorn alimentari.

Atès que en la teràpia de la Gemma hi va haver períodes especialment significatius des del punt de vista del desenvolupament de la relació terapèutica, els detalls més

importants es van centrar en dos moments: la quarta sessió, en la qual van sorgir els temes més importants, on es van concretar les causes de les seves pors, trastorns de la ingesta i de la conducta alimentària, dificultats en adquisició i desenvolupament d’habilitats socials, dificultats i retràs en el desenvolupament de destreses específiques en la infància, problemes psico-socials relacionats amb l’entorn social o la família, trastorns adaptatius, dificultats acadèmiques, problemes en l’adquisició d’aprenentatges, temes que havien de determinar el curs de la teràpia.

Teràpia EMDR per normalitzar la conducta alimentària.

I finalment la dotzena i tretzena sessió, en la qual el terapeuta va aplicar a la Gemma a una recodificació de tot el que havia aparegut a la teràpia, i es va realitzar una relaxació profunda i una reprogramació.

Temps de tractament : 14 mesos.
Temps de control : 2 anys.